קייטרינג לבת מצווה

מזנון מעוצב

תוכן עיניינים

נהוג לומר כי על שלושה דברים עומד אירוע: אוכל, אלכוהול ומוסיקה.

 שלושת הדברים האלה הם הנושאים העיקריים שיעסיקו את האורחים בימים ובשבועות שאחרי אירוע הבת מצווה. כולם אוהבים אוכל טוב, לשתות אלכוהול משובח ולרקוד לצלילי מוסיקה אהובה. 

אם תקפידו על שלושת הדברים האלה מובטחת לכם הצלחה גדולה בכל אירוע.

בחירה בקייטרינג מעולה רלוונטית עבור מי שחוגג בת מצווה במקום שהוא פחות סטנדרטי. למשל וילה, חצר הבית, יאכטה, לופט או כל מתחם מיוחד אחר שהוסב לצורך החגיגות. 

כדי לבצע בחירה מושכלת בקייטרינג איכותי וטעים הכנו לכם מספר דגשים שמומלץ לשים לב אליהם בזמן החיפושים.

צמצום המבחר

מספר האפשרויות בשוק הוא ענק, ככל שיש לנו יותר אפשרויות בחירה, כך המלאכה הופכת למורכבת יותר.

לכן, ראשית החליטו על סוג האוכל- בשרי, חלבי, צמחוני, טבעוני, משולב וכו׳

לאחר מכן החליטו על הקונספט- סגנון שוק, מנות מיניאטוריות, מנות גורמה, סגנון סיני/ צרפתי/ אמריקאי וכו׳

האם אתם מעוניינים בצורת הגשה כלשהי? בופה בשירות עצמי, מלצרים המגישים לשולחן, מלצרי קוקטיילים ומנות ראשונות וכו׳. 

ישנם סוגים שונים של מטבחים, טווח מחירים ושירותים שונים ומגוונים שחברות הקייטרינג נותנות. אחרי שתחליטו איזה סגנון מתאים לאירוע שלכם, קבעו פגישה עם מספר חברות שעברו את הסינון הראשוני שלכם.

הגשה או מזנונים?

הגשת אוכל בבופה

רוב חברות הקייטרינג מציעות בחירה בין שני סגנונות הגשה: הגשה לשולחנות או מזנון. 

בהגשה האורחים מקבלים את האוכל לשולחן על ידי מלצרים ולא נאלצים לעמוד בתור לבופה. במזנון האוכל מוגש כל הערב, והאורחים לא צריכים לעזוב את הרחבה כדי לאכול את המנה העיקרית, כך שהמסיבה המסיבה יכולה להיות רצופה.

אין ספק שכאשר מגישים את האוכל לשולחן האווירה אלגנטית ופורמלית יותר, המנות המוגשות לרוב יהיו אסתטיות ומעוצבות יותר.

לעומת זאת, באירוע שבו האוכל מוגש בבופה, יש תחושה של שפע ומגוון גדול יותר, האווירה השולטת היא דינמית וצעירה.

לכן, במידה והקהל שלכם באירוע מורכב ברובו מהחברים של כלת הבת מצווה, אך אתם עדיין רוצים לשמור על אירוע אלגנטי, הפתרון הנכון בשבילכם הוא שילוב בין השניים: למשל, מנות ראשונות ואחרונות במזנון, ומנות עיקריות בהגשה. או מנות ראשונות ועיקריות במזנון והקינוחים מוגשים לשולחנות. 

אם תחליטו ללכת על מזנונים, מומלץ לדאוג שהיחס יהיה מזנון אחד לכל 30 אורחים על מנת לא ליצור עומס והמתנה מרובה בתור לאוכל.

תקציב

מאחר והקייטרינג לוקח חלק משמעותי מאוד בתקציב הבת מצווה, חשוב שתתחילו בחיפוש וסקר השוק רק לאחר שחישבתם את התקציב העומד לרשותכם.

המחיר של הקייטרינג יהיה מורכב מסוג המנות אך בעיקר מכמות המנות שתזמינו.

גם בבחירת הקייטרינג ישנה חשיבות לכימיה עם הנפשות הפועלות. משום שחברת הקייטרינג מלווה את האירוע בצורה מאוד מרכזית. הקייטרינג צריך לתת לכם הרגשה שאתם יכולים לפנות אליו בכל זמן בכל בקשה או שאלה וכי הם מוכנים לצאת מגדרם על מנת שאתם תהיו מרוצים. אתם צריכים לסמוך על צוות הקייטרינג שיהיה שירותי ואדיב לאורחים. 

 חוויה טובה מהשירות והאוכל של הקייטרינג חשובה מאוד לבעלי החברה מאחר והמוניטין של העסק תלוי בכך. לכן חשוב שתרגישו כי בעל העסק נוכח בזמן האירוע ומנהל אותו בצורה המקצועית ביותר שניתן.

חברת הקייטרינג

מבחר מנות ראשונות בקייטרינג

כשמדובר באירועי בת מצווה בינוניים וגדולים הדורשים מספר גדול של מנות החיפוש אחר ספקים מתחיל כמה חודשים מראש, בעיקר אם מדובר בקייטרינג פופולרי במיוחד.

חשוב לוודא כי מאחורי הקייטרינג עומד גוף כלכלי יציב, כך שגם אם סגרתם את שירותי הקייטרינג כמה חודשים מראש אין כל חשש לסגירה פתאומית של העסק שתשאיר אתכם ללא שום פתרון בדקה ה-90. תוכלו לוודא זאת על ידי בדיקה זריזה האם מדובר בגוף ותיק בענף, בררו כמה שנים החברה עובדת והיכן היא ממוקמת. במידה ובעלי החברה קובעים איתכם פגישת היכרות בבית קפה ולא במטבח של הקייטרינג, כנראה שהמטבח שלהם לא כל כך רציני, אחרת הייתם מוזמנים לבקר בו. 

כשמדובר באירוע בשטח, במקום שאינו גן אירועים מוסדר מומלץ מאוד לבדוק האם הקייטרינג מציע חבילות נוספות כמו בר, פינות קפה, שירותי עיצוב וכו׳. לפעמים חבילה מורחבת הכוללת דברים נוספים משתלמת יותר מאשר פיצול השירותים בין ספקים שונים. 

לוגיסטיקה וכשרות

בדקו כיצד מתבצעת ההובלה וקירור של האוכל. במיוחד בקיץ, בידקו שהאוכל מובל לאירוע בקירור, ושיש לרכב המוביל רישיון להובלה בקירור בפיקוח וטרינרי. במידה ויש לכם מוזמנים בעלי רגישויות למזון כלשהו, התחשבו בהם. ניתן להזמין תפריט לצמחוניים, טבעוניים, צליאקים, מנות מיוחדות לאנשים עם סוכרת וכו׳. 

כדאי תמיד לבחור בקייטרינג בעל תעודת כשרות, גם אם אתם באופן אישי לא מקפידים על אכילת אוכל כשר. כמעט תמיד, בכל אירוע יהיו מספר אורחים המקפידים על שמירת כשרות, זה יהיה לא נעים לאף אחד מהצדדים אם הם לא יוכלו לאכול וליהנות באירוע שלכם.

עד גיל שש ילדים לא משלמים על מנה, מגיל שש לרוב מבקשים מחיר מלא. במידה וצפוייה להיות כמות גדולה של ילדים באירוע כדאי להזמין תפריט מיוחד לילדים, המחיר של מנת ילדים אמור להיות נמוך יותר ממנת מבוגרים. אם תרצו לשלב גם אטרקציה מהנה תוכלו לעשות הפעלה כלשהי שקשורה באוכל, כמו אפיית פיתות על טאבון, הכנת צמר גפן מתוק ועוד. 

מסרו לקייטרינג את מספר המוזמנים, כאשר 20% מהם יוגדרו כמנות רזרבה. כך הקייטרינג יהיה ערוך מבחינת כמויות אוכל למקרה שמוזמנים נוספים יגיעו, מצד שני לא תשלמו מראש עבור מנות שלא הוגשו. 

בררו האם בסוף האירוע הקייטרינג אורז את האוכל הנותר בקופסאות טייק אווי עבורכם, במידה ולא, בדקו האם במידה ואתם מביאים קופסאות אחסון באופן עצמאי יהיה ניתן לארוז את האוכל ולקחת איתכם. 

בחירת התפריט

אנשים לוקחים אוכל במזנון

בניית התפריט נעשית בהתאם לקהל היעד של האירוע, כך שיתאים לו בצורה הטובה ביותר, תוך התחשבות במוצא, גיל וכו׳. מומלץ לעשות שילוב בין הטעם האישי של המשפחה לבין הטעם הפופולרי בקרב האורחים והילדים.  ניתן למשל להגיש מנות פתיחה מתוחכמות, ובמנות העיקריות לאפשר מגוון סוגים של מנות, רטבים וצורות הרכבה. 

הקהל באירועים הוא קהל הטרוגני, בניית התפריט צריכה להיות כזאת שלכל אורח יהיה משהו שהוא אוהב. את הדגש מומלץ לשים על המנות העיקריות ועל הקינוחים, כי זה מה שבדרך כלל אנשים זוכרים בסופו של דבר. תמיד כדאי להוסיף מספר מנות בסיסיות שידוע כי הן אהובות על כולם, למשל: קבבים, פרגיות, סלט ירקות, חומוס וכו׳.

תפריט קיץ ותפריט חורף

מאכלי החורף לרוב חמים יותר, כבדים יותר ומעניקים תחושת שובע, לעומת מאכלי הקיץ שהם קלילים יותר. המנות בחורף מבוססות יותר על תבשילי קדירה, ובקיץ – בשרים על האש. גם הסלטים והמנות הראשונות מושפעות מהעונה. בחורף מכינים סלטים משולבים עם קטניות ופירות הדר, בקיץ יוגשו סלטים ומנות ראשונות שמורכבות מהרבה עלים ירוקים ופירות קיציים. 

הקינוחים אף הם מושפעים מהעונה. בחורף אפשר לשלב קינוחים חמים, כמו ופל בלגי חם, עוגת תפוחים חמה, עוגת שוקולד חמה ומאפים ובקיץ קינוחים קרים וקפואים, קינוחים פירותיים, מרנגים, שוקולדים וכו׳

הבדל נוסף הוא גם באופן ההכנה של האוכל. מאחר ובחורף מדובר במקום מקורה ההכנות של הבשרים והבישולים נעשים במטבח ומוגשים בצורה אסתטית אל הבופה. בקיץ הקייטרינג מוצג באוויר הפתוח ולכן ניתן לבצע את כל הטיגונים, הקפצות, ואפייה בטאבון לעייני האורחים. אם תרצו תוכלו לשלב עם אטרקציות מהנות עם האוכל, כמו תצוגת בשרים, בישול באש, חנקן נוזלי וכו׳ .

קינוחים

כוסיות עם סלט חתוך

במידה והתפריט שבחרתם הוא תפריט בשרי, כנראה שהקינוחים שלכם לא יוכלו להיות חלביים. את קינוחי השמנת החלבית מחליפה שמנת צמחית, רוב הקינוחים אומנם יפים אך לא בהכרח משאירים טעם של עוד. הסוד הוא שאת מקומה של השמנת הצמחית יתפוס תחליף איכותי, כמו חלב קוקוס או חלב שקדים.

מומלץ ששולחן הקינוחים יתבסס על שוקולד מריר איכותי, קינוחים על בסיס פירות וסורבה. ככל שתשארו קרובים יותר למקור ופחות תשתמשו בתחליפים כך הקינוחים יהיו מוצלחים יותר. 

רוצים לקבל הצעה משתלמת לבת מצווה ?

כתבות נוספות בנושא